Hamileyken Hangi hareketler yapılmaz? Hamileyken Hangi hareketler yapılmaz?, Gebelikte hangi hareketler tehlikeli?, Hamilelikte ilk 3 ay neler yasak?, Hamilelikte hangi işler yapılmaz?, Hamilelikte yanlış hareketler nelerdir?
Hamileyken Hangi hareketler yapılmaz?
Gebelikte hangi hareketler tehlikeli?, Düşme riskinin yüksek olduğu aktiviteler (örneğin, yokuş aşağı kayak, su kayağı, sörf, offroad, bisiklet, jimnastik ve binicilik)
Birebir sporlar (örn, futbol ve basketbol, buz hokeyi, boks)
Dalış
“Ağır yoga” ya da “Ağır pilates.
Gebelikte hangi hareketler tehlikeli?
Gebelikte hangi hareketler tehlikeli?,
Gebelikte Yapılmaması Gerekenler
Yoğun spor ve aşırı yorucu işler önerilmez. Hamam, sauna, kaplıca gibi aşırı sıcak olan yerlerden kaçınmak gerekir. Yukarı uzanma hareketi tehlikeli olabilir. Hamilelikte ilk 3 ay neler yasak?
Hamilelikte ilk 3 ay neler yasak?,
Hamilelik döneminde kurşun, kimyasal maddeler, röntgen ışınları ve iyonlaştırıcı radyasyon, boya buharı, tarım ve haşere ilaçları ve temizlik maddeleri hem anne adayı hem de bebeği için risk oluşturabilir. Hamilelikte hangi işler yapılmaz?
Hamilelikte hangi işler yapılmaz?,
Fakat bisiklete binmek, ağırlık kaldırmak, koşu yapmak gibi ani, keskin ve ağırlık içeren spor dallarından uzak durmak hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler listesinin en başında yer alır. Hamilelikte yanlış hareketler nelerdir?
Hamilelikte yanlış hareketler nelerdir?,
Düşük, tıbbi adı ile abortus, hamileliğin ilk trimesteri yani ilk üç aylık periyodunda gerçekleşebilir. 12. haftadan itibaren ise düşük yapma riski azalmakla birlikte hamileliğin 20. haftadan önce kendiliğinden sonlanması ihtimali de bulunur. Düşüğe neden olan durumlar?
Düşüğe neden olan durumlar?,
Uzmanlar hamilelerin mümkünse her gün ılık duş almasını tavsiye ediyor. Bu sayede hem bebek hem de anne suyun rahatlatıcı etkisiyle daha huzurlu olabiliyor. Hamilelikte neler yasak?
Hamilelikte neler yasak?,
Gebeliğin ilk 3 ayı düşük açısından riski en yüksek olan aylardır. Ayrıca bu dönemde bebeğin gelişmekte olan organları ilaçlar, alkol ve diğer toksik ajanların yaratabileceği hasara karşı en hassas dönemindedir. Gebelik riski ne zaman biter?
Gebelik riski ne zaman biter?,
Hamilelikte ev işi yapmak banyo temizliği gibi olmazsa olmaz bir uğraşı da gerektirir. Genellikle banyo temizlerken, bebek bekleyen anne adaylarının solumaması gereken kimyasalların kullanıldığı uğraşları içerir. Gebelikte temizlik malzemeleri kullanmak eğer kimyasala maruz kalmayacaksanız tehlike içermez. Hamilelikte kaç günde bir banyo yapılmalı?
Hamilelikte kaç günde bir banyo yapılmalı?,
Bu dönemde az miktarda vajınal kanama olabilir. 1. ayda yapılan ultrasonografide gebelik izlenmeyebilir. Bu dönemde gebeliğin tespit edilmesi için kan testleri kullanılır. Bu dönemde düzenli beslenmeli, folik asit desteği almalı, sigara ve alkolden uzak durmalıdır. Gebelikte ilk kaç ay riskli?
Gebelikte ilk kaç ay riskli?,
İlk 3 ayda yatış pozisyonu olarak yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir. Bu aylarda rahim küçük olduğu için damarlara baskı yapmadığı için dolaşımı bozmaz. Gebelikte özellikle sol yana doğru yatış pozisyonu önerilir. Hamileyken ev süpürmek tehlikeli mi?
Hamileyken ev süpürmek tehlikeli mi?,
Yine hamilelerin aklına takılan bir diğer soru ise nasıl oturulması gerektiğidir. Olabildiğince vücut ağırlığı dağıtılmalıdır. Bunu yapabilmek için de dik pozisyonda oturulmalı, omuzlar geri itilmeli ve mide içeri çekilmelidir.